Blind vertrouwen - over mij


Toen ik elf jaar was werd ik van de ene dag op de andere volledig blind. Ik herinner mij de angst en verwarring uit die periode nog goed. Niet alleen voor mij maar natuurlijk ook voor mijn familie en omgeving. Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed functionerend paar ogen, laat staan zonder. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik, kostte wat het kost, een ‘normaal’ leven wilde leiden. Dat werd mijn missie waarbij ik mij vasthield aan de stelregel ‘kan niet, bestaat niet’ en ‘durf te geloven in je eigen kunnen’. Het was een lange weg van vallen en opstaan. Van het leren van braille tot het Cum Laude afstuderen als Meester in de rechten en docent rechten aan de universiteit. Daarnaast stortte ik mij op de wielersport en werd ik vier maal werd Nederlands Kampioen op de tandem in verschillende disciplines.

 

Over de weg hiernaartoe heb ik een boek geschreven met de titel ‘Blind vertrouwen’.

 

Daarnaast verzorg ik, naast mijn werk als docent recht aan de universiteit van Maastricht, hierover lezingen door het gehele land. 

 

Sporten op topniveau dat doe ik niet meer maar ik vind het nog steeds heerlijk om, met mijn fietsvrienden, met de tandem mijn energie kwijt te raken. Ook kan ik erg genieten van gezelligheid samen met mijn vrienden en familie.

Ik heb mijn blindheid volledig geaccepteerd.