Blind vertrouwen - mijn lezingen


“Kan niet bestaat niet en durf te geloven in je eigen kunnen.”

“Iedereen heeft zijn beperking op zijn manier. Hoe ga je ermee om binnen de grenzen van je mogelijkheden. Iedereen kan het.”

“Essentieel is het vertrouwen in andere mensen. Vertrouwen verdien je niet. Nee, vertrouwen geef je, en je krijgt het volledig terug.” 

 

Nadat ik blind werd heb ik altijd gekeken naar mogelijkheden en kansen. Niet naar de dingen die ik niet meer kon. Met een positieve houding kun je heel veel realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve kijk op de wereld deels aan te leren is.

 

Samen met Erik Knippenberg schreef ik mijn boek ‘Blind vertrouwen’. Mijn levensverhaal, waarin ik het heb over mijn studieloopbaan, de uitdagingen die ik tegen ben gekomen in de maatschappij, mijn sportcarrière en mijn speciale band met mijn geleidehond(en).

 

Een verhaal over begrip, onbegrip, hoop, vertrouwen, kansen en het realiseren van doelen.

 

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de lezingen die ik verzorg. Lezingen waarin ik anderen zoveel mogelijk wil laten ‘zien’ dat er beslist voor iedereen, gehandicapt of niet, kansen en mogelijkheden te over liggen of te creëren zijn. Op ieder denkbaar niveau.

Dat is de rode lijn die in mijn lezingen altijd terug te vinden zal zijn.

 

In het verleden heb ik o.a. gesproken voor: Google Nederland, Rabobank, Alpe d'Huzes, ING Bank, DSM Dyneema, UWV, ABN Amro, Dass Verzekeringen, Roda JC, TedX, Detron en vele andere bedrijven, stichtingen en verenigingen. Daarnaast ben ik ook dagvoorzitter geweest bij diverse aangelegenheden.