Dromen zijn bedrog!

Vorige week donderdag heb ik mogen spreken op het nationaal food congres in Scheveningen. Het congres vond plaats in het Kurhaus. Ik ben er met Carin, een vriendin, naar toe geweest. We zijn de dag vooraf er naar toe gegaan en dit was maar goed ook! We zijn gigantisch in de files terechtgekomen en onderweg stortregens te verduren gehad. Bovendien is een overnachting in het Kurhaus niet verkeerd!

 

Op donderdag 9 november mocht ik de opening doen van het congres.

De zaal was gevuld met 320 gasten en Humberto Tan was de dagvoorzitter die mij aankondigde.

Iedereen was geblinddoekt en het thema was de magische kracht van positiviteit. Na afloop was er nog ruimte voor vragen. Humberto stelde zelf de eerste vraag. Hij vroeg zich af hoe ik droomde.

Stel dat jij vanavond droomt over dit congres, wat zie je dan in je dromen? 

 

Ik heb hem en de zaal uitgelegd dat het een groot voordeel is dat ik ooit heb kunnen zien en daardoor toch gewoon in beelden droom. Dit heb ik verder toegelicht door te vertellen wat ik dan zou zien. Een volle zaal met voornamelijk mannen, een prachtig plafond met mooie kroonluchters en een knappe adonis met blonde lokken die mij aankondigde. Waarnaar hij zijn hoofd naar mij boog met de mededeling; voel zelf maar.

 

Niks geen lokken, zo glad als een biljartbal en volgens hem: wat betreft een adonis klopt wel, maar dat blond………Waarna de zaal in lachen uitbarstte. Ik zat er dus blijkbaar naast.

Zo zie je maar weer dat dromen vaak bedrog zijn!


Esther