· 

Weekendje Texel

Afgelopen weekend, (weekend van 25 tot en met 27 mei) ben ik met mijn vader en geleidehond Sandy op Texel geweest. 

De heenreis was wat minder, omdat in den Helder een zwaar ongeluk was gebeurd met drie doden. Alles liep vast voor de boot en we hebben uren moeten wachten voordat we de boot op konden. Mijn vader en ik hielden ons maar voor dat het voor de personen die overleden waren en nabestaanden veel  erger was, niet in verhouding staande tot ons lange wachten. Maar in die warmte (circa 30 graden) valt dat niet mee met een hond die op de achterbank ligt te hijgen.

Bij aankomst bij Stay Okay, waar we alle fietsers van het sterren team weer 'zagen', was ik dit snel vergeten. We zijn meteen met Sandy, Nicolien (Sauerbreij) en haar hond Ali naar het strand gegaan. Daar konden die twee zich uitleven en met name Sandy na die lange autorit.

Op zaterdag zijn we met het hele sterren team op het eiland gaan fietsen. Nicolien en ik samen op de tandem die zij geregeld had. Een prachtige tocht van circa 75 km over het eiland, zonovergoten en geen wolkje aan de lucht. Het was net alsof ik op een tropisch eiland aan het fietsen was, ergens in de stille oceaan. Dat gevoel zal je niet snel krijgen op Texel maar afgelopen weekend dus wel! Het was volop genieten achterop de tandem en zeker met een voorrijdster die super kan sturen, een top conditie heeft en ook nog eens live verslag doet van alles wat er te zien is om ons heen.

Op zondag nog even naar het strand en lekker koffie gedronken bij een strandtent, waarna we  de terugreis zijn gaan doen. Die ging gelukkig voortvarend, geen files op zondag. Bij thuiskomst wachtte ons een nieuwe verrassing. Pap wilde de auto in de garage rijden beneden ons huis.....en die stond vol water! We stapten uit met de voeten in het water dat zeker 2 cm hoog stond in de keldergarage. Het was blijkbaar zo te keer gegaan bij ons in Berg en Terblijt dat de put voor de kelder het niet meer trok. Dus dat werd dweilen en poetsen tot 's avonds laat. Dat was iets minder, maar doet niet af aan het super weekend!

 

X Esther