Steun de Blindentuin Zuid-Limburg

Iets waar ik al jaren lang mee bezig ben geweest in mijn hoofd begint langzaam vorm te krijgen. Een belevingstuin voor blinden.

Op mijn elfde, net blind, boos, verdrietig, teleurgesteld en onzeker over mijn toekomst liep ik aan de hand van mijn vader in Engeland een blindentuin binnen.
Dit was een keerpunt voor mij, het was niet alleen meer dat zwarte gat waar ik in zat. Ik ontdekte dat ik met de geuren, de geluiden, het voelen en het proeven de wereld om mij heen ook kon “zien”.  Dat moment leeft bij mij nog altijd voort als het moment waarop het leven weer zin begon te krijgen.
 
De afgelopen jaren heb ik vaak lezingen gegeven waar ook blinden, slechtzienden en hulpverleners bij aanwezig waren. Ook heb ik vaak gesprekken gevoerd, in persoon, of per telefoon met mensen die overvallen werden door het zelf plotseling blind worden of geconfronteerd werden met een geliefde die het zicht had verloren.

 

En telkens weer herkende ik de emoties die ik jaren geleden heb gehad. Elke keer weer moest ik aan dat meisje van elf denken. Wat zou ik al die mensen toch graag deelgenoot willen maken van mijn ervaring.
 
Nu ben ik ruim een jaar geleden zelfstandig gaan wonen. Een fijn huis met een grote tuin van rond de 600 vierkante meters.
Nu kan ik eindelijk doen waar ik al jaren dagdromen over heb gehad. Ik ga een blindentuin aanleggen! Een tuin waar alle andere zintuigen worden geprikkeld: ruiken, voelen, proeven en horen. Samen met een tuinontwerpster ben ik aan de slag gegaan en is er een prachtig ontwerp uit voortgevloeid.

 

Het duurde niet lang of ik realiseerde mij dat ik zo’n tuin niet zelf kan bekostigen. Samen met een paar goede vrienden heb ik besloten een stichting op te richten met het doel de blindentuin te financieren. Wij zijn op zoek gegaan naar sponsoren, vrijwilligers en donateurs. Langzaam begint het hele project vorm te krijgen en komen de rekeningen binnen. Ondanks de steun die wij al gehad hebben is er nog een groot gat in de begroting.
 
Daarom wil ik jullie nu vragen om mij te helpen deze blindentuin te realiseren. Informatie kunt u vinden op  http://blindentuin-zuid-limburg.nl Daar kunnen jullie onder de kop sponsoring de stichting financieel steunen. Een andere mogelijkheid is om via de crowdfunding pagina op https://www.geef.nl/nl/actie/crowdfunding-blindentuin-zuid-limburg/donateurs geld te doneren. Houd er rekening mee dat doneren via het crowdfundingsplatform voor ons kosten met zich mee brengt. De voorkeur gaat dan ook uit naar de eerste optie. Welke methode ook gebruikt wordt, de donaties zijn fiscaal aftrekbaar omdat de stichting naar alle waarschijnlijkheid  binnenkort met terugwerkende kracht vanaf 23 April 2019 zal beschikken over de ANBI goede doelen status.
 
Ik zou jullie willen vragen deze post te delen en indien mogelijk een bijdrage te leveren.
 
Heel erg bedankt voor jullie steun.
 
Esther Crombag